Veilig je hond uitlaten in het donker? 5 tips

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

De donkerste dagen zijn voorbij, maar de kans dat je niet wordt gezien in het donker blijft groot. Niet alleen jij moet goed zichtbaar zijn, ook jouw trouwe viervoeter moet goed gezien worden door andere weggebruikers. Wandelen is leuk, maar dit moet je natuurlijk wel op een veilige manier doen. Benieuwd wat jij kan doen om jezelf en je hond in het verkeer op te laten vallen? Thomas deelt 5 tips voor huisdiervrienden!

Tip 1: Reflecterende halsband en hondenriem

Reflecterende hondenriemen of halsbanden zijn de perfecte manier om je hond goed zichtbaar te maken. Naast de reflectie strips zijn er handige halsbanden en riemen met speciale led verlichting. Hierdoor is je hond constant zichtbaar. Vaak kan je de verlichting instellen op constant licht of een knipperend licht. Met een speciale halsband zijn honden al vanaf 500 meter zichtbaar.

Tip 2: Veiligheidstuigen en -vesten

Veiligheidsvesten met reflectie wordt om het lichaam van de hond gedragen. Dit zorgt voor de beste zichtbaarheid aangezien het een groter deel van het lichaam omslaat. Deze vesten hebben vaak een felle neonkleur met reflectie strips. Ook zijn er reflecterende hondenjassen met voering en kraag waardoor de hond het ook lekker warm heeft op de koude dagen. Veiligheidsvesten zijn goed uitwasbaar. Daarnaast zijn er ook speciale reflecterende hondentuigen. Deze sluiten ook goed aan en hebben vaak een handgreep bovenop waardoor je je hond in gevaarlijke situaties snel op kunt tillen.

Tip 3: Veiligheidslampje voor je hond

Ook kun je naast de vaste halsband, hondenriem of een vest de keuze maken om losse lampjes te bevestigen. Deze kunnen veelal worden ingesteld op een knipperend of constant licht en zijn vaak tot 50 meter zichtbaar. Dit lampje kan aan de halsband worden bevestigd, maar geeft niet het constante licht zoals een reflecterende halsband. Let bij de losse lampjes goed op of ze waterdicht zijn.

Tip 4: Reflecterende hondenlijnen

Naast de lichtgevende en reflecterende accessoires voor je hond kan je ook een reflecterende hondenlijn gebruiken. Deze zijn vaak ook verkrijgbaar met een instelbare lichtfunctie.

Tip 5: Loop je nieuwe route eerst overdag

Wanneer je een nieuwe route loopt, is het handig deze een keer overdag voor te lopen. Wanneer je zelf op pad gaat is het verstandig om zelf ook verlichting mee te nemen en goed op het verkeer te letten. Probeer dan ook zo veel mogelijk over goed verlichte voetpaden te wandelen en vermijd afgelegen paadjes.