5 tips voor het fotograferen van jouw huisdier

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Wil jij je huisdier graag op de foto zetten, maar weet je niet zo goed hoe? Dat is niet zo gek, huisdieren kunnen namelijk nogal eigenwijs zijn. Ook is het zoeken naar de juiste hoek lastig. Dit maakt het soms nog een hele opgave om je huisdier te fotograferen. In deze blog geven we 5 tips om een perfecte foto van je huisdier te maken. Lees snel verder!

Tip 1: Afleiding en beloning

Huisdieren kunnen soms eigenwijs zijn. Stilzitten? Ho maar! Het zijn dan ook geen mensen die gaan poseren voor een foto. Blijf altijd rustig, ook al wilt je huisdier niet naar commando’s luisteren. Hoe meer commando’s, hoe drukker het wordt. Probeer met de juiste afleiding je huisdier in een goede positie te krijgen. Gebruik een piepspeeltje of juist een snoepje om de aandacht te trekken. Heb je een mooie foto kunnen maken? Beloon je huisdier dan met iets lekkers zoals zijn of haar favoriete snoepje. Zo houd je het nog een beetje leuk voor je lieve huisdier. Heeft je huisdier echt geen zin? Probeer het dan een andere keer opnieuw. Doordrammen heeft geen zin en zal geen mooie foto opleveren. 

Tip 2: Kies het juiste perspectief

Er zijn veel verschillende perspectieven waarvanuit je een foto kan nemen. Je hebt bijvoorbeeld het vogelperspectief waarbij de camera hoger is dan je huisdier. Hierdoor lijkt alles kleiner en schattiger. Je kan ook vanuit kikkerperspectief fotograferen. Hierbij fotografeer je jouw huisdier van onderaf. Dit geeft een imposante uitstraling. De beste manier voor het fotograferen van je huisdier is op ooghoogte. Ogen zijn namelijk belangrijk voor de gezichtsuitdrukking en emotie. Zorg er dan ook voor dat de ogen altijd scherp zijn op de foto.

Tip 3: Let op de omgeving

De omgeving en ook de achtergrond kunnen de foto maken of breken. Kies een mooi plekje in de tuin of maak zelf een mooie achtergrond binnen. Zorg er wel voor dat de omgeving rustig is zodat je huisdier nog goed op de foto te zien is. Zet afleidende voorwerpen aan de kant of vermijd deze op de foto. Let er ook op dat je de juiste focus in beeld hebt. Je wilt natuurlijk dat je huisdier scherp is ten opzichte van de achtergrond. 

Tip 4: Denk aan de belichting

Een donkere foto is niet aantrekkelijk. Denk daarom aan de juiste belichting als je een foto gaat maken. Fotograferen bij daglicht is het allermooiste. Zorg bij het binnen fotograferen dus ook dat er daglicht is. Vermijd de flitser want hier schrikken veel huisdieren van. Daarnaast zorgt het voor overbelichte foto’s.

Tip 5: Laat je creativiteit de vrije loop

Probeer te experimenteren met het maken van je foto’s. Kijk eens op een andere manier naar je huisdier. De details van je huisdier kunnen ook interessant zijn voor een foto. Laat je huisdier ook lekker zichzelf zijn. Wie weet kan jij net wanneer je huisdier gek of juist schattig doet, dit op de foto vastleggen. 

Kortom, met deze tips kun jij je lieve huisdier perfect op de foto vastleggen! Heb je een mooie foto geschoten? Geef deze dan een mooi plekje in huis door de foto in te lijsten of op te hangen.

fotograferen van huisdier