7 tips om je kat af te koelen in de zomer

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Wat kun je doen om je kat door de warme zomerdagen heen te helpen? Wij geven zeven tips die zorgen voor de nodige verkoeling.

1. Zorg voor meerdere drinkplekken

Belangrijk is dat je kat voldoende drinkwater heeft om gehydrateerd te blijven. Verspreid schalen met drinkwater op meerdere plekken in het huis en in de tuin.

2. Houd het drinkwater koel

Zorg voor voldoende koel drinkwater voor je kat door bijvoorbeeld een koelelement onder het waterbakje te plaatsen. Geen koelelementen in huis? Je kunt een ijsklontje in het water doen of overwegen om een drinkfontein voor je kat te kopen. Veel katten vinden het fijn om uit stromend water te drinken en een drinkfontein is daarom de perfecte oplossing.

3. Schaf een koelmatje aan

Een koelmatje koelt direct zodra je kat erop gaat liggen. Let bij het aanschaffen van een koelmatje wel op dat deze geschikt is voor katten. Door de scherpe nageltjes van je kat kan het namelijk voorkomen dat ze het matje beschadigen en hierdoor in aanraking komen met de vloeistof die erin zit.

4. Maak kattenijsjes

Het maken van kattenijsjes is een handige manier om je kat verkoeling te geven omdat je kat hieraan kan likken. Om inspiratie op te doen staan online verschillende recepten voor het maken van speciale en gezonde kattenijsjes.

5. Waterspelletjes spelen

Je kunt verschillende spelletjes met je kat doen met simpelweg een grote bak water. Gooi er een balletje in of een elektrisch visje en je kat krijgt verkoeling bij de pootjes.

6. Je kat nat maken

Voor verkoeling kun je je kat nat maken. Doe dit dan vooral bij de kop, oren, hals en poten. Je kunt hiervoor een handdoek of washandje gebruiken en je kat ermee aaien.

7. Zorg voor voldoende schaduwplekken

Katten zoeken vaak vanuit zichzelf al een schaduwplek op. Zorg daarom dat er voldoende schaduwplekken zijn zodat je kat niet in de brandende zon hoeft te liggen. Dit kan bijvoorbeeld de schaduw van een boom, struik of parasol zijn.