Tips om op vakantie te gaan met je hond

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Heerlijk, de zomer komt er weer aan: tijd om op vakantie te gaan! Jouw viervoeter is natuurlijk ook een familielid en vindt het waarschijnlijk hartstikke leuk om mee te gaan! Echter is er veel om over na te denken wanneer je jouw hond mee neemt op vakantie. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij hebben een aantal tips samengesteld voor het voorbereiden van jouw reis en de reis zelf. Aan het eind van dit blog is ook een beknopte checklist te vinden!

Hond mee op vakantie

Tip 1: Is het handig en leuk voor je viervoeter?

Het klinkt natuurlijk als een super leuk idee om je hond mee te nemen op vakantie en je zal ‘m missen wanneer hij niet mee gaat. Maar hoeveel plezier heeft jouw hond er daadwerkelijk aan? Is de reis en het verblijf wel prettig genoeg en hoe zit het met de conditie van jouw viervoeter? Ben jij bereid om jouw vakantie aan te passen voor je hond en heb je tijd om jouw hond genoeg aandacht te geven? Dit zijn belangrijke factoren om te overwegen voordat je überhaupt plannen maakt.

Tip 2: Check de regels en voorwaarden

Elk land heeft andere vervoerseisen; in sommige landen moet je hond in de auto een autogordel om en in andere landen moet je hond in een bench. Voorkom frustratie door dit van tevoren uit te zoeken! Wat betreft accommodaties zijn sommige hotels of campings speciaal afgestemd op honden en bij anderen is jouw viervoeter juist helemaal niet welkom. Het zou vervelend zijn als je hier pas op de dag van aankomst achter zou komen!

Tip 3: Maak je hond ’travel ready’

Doe voor de zekerheid een algemene gezondheidscheck zodat je voorbereid bent op risico’s van het land waar je heen gaat. Het is handig om dit dan ook meteen te noteren in het paspoort van jouw hond. Vraag meteen aan jouw dierenarts of ze de chip kunnen uitlezen om te zien of deze nog wel werkt!

Checklist: wat moet je allemaal meenemen op reis?

  • Papieren van je hond
  • EU-hondenpaspoort en chipnummer
  • Foto van jouw hond (voor als hij kwijt raakt)
  • Medicijnen
  • Halsband met vakantieadres en telefoonnummer
  • Genoeg vertrouwde spullen van jouw hond (zoals een dekentje)
  • Hondenspeeltjes
  • Eigen voer en genoeg water (met bakjes)

Wij hopen jouw met deze tips genoeg geïnformeerd te hebben en wensen jouw en jouw viervoeter een hele goede en fijne reis!

Hond en baas op vakantie