Tips voor onze huisdieren in december

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

De decembermaand is een gezellige maand die in het teken staat van veel feestdagen en dus veel gezelligheid én lekkernijen! Echter, wat wij in december eten, mag niet zomaar aan onze huisdieren gegeven worden. Wat mogen onze huisdieren niet eten? En hoe zorgen we ervoor dat onze huisdieren niet van slag raken door het vuurwerk? Wij vertellen het je!

Wat moet je niet aan je huisdier geven?

Je denkt misschien al snel wanneer je hond of kat je lief aankijkt ‘hier ik geef je wel een klein stukje van mijn eten’. Echter, veel voedsel dat wij eten, bevat voor huisdieren teveel calorieën, zout & kruiden. Daarnaast zijn er ook specifieke etenswaren die je beter niet aan je huisdier kan geven. Dit zijn de volgende etenswaren:

  • Chocolade: chocolade is giftig voor veel huisdieren. Dus pas op met de chocoladeletters en andere chocolaatjes die met de feestdagen gegeten worden.
  • Druiven, rozijnen & macadamia noten zijn giftig voor honden.
  • Avocado is giftig voor zo goed als alle huisdieren.
  • Uien, knoflook, bieslook en prei zijn giftig voor honden en katten, maar kunnen ook voor knaagdieren darmproblemen veroorzaken.

Let op met gourmetten

Naast etenswaren is gourmetten ook iets om mee op te passen. De anti-aanbaklaag van de tafelgrill of het gourmetstel dat je gebruikt, bevat de stof polytetrafluorethyleen. Wanneer de anti-aanbaklaag oververhit raakt, kan deze stof acute benauwdheid bij vogels veroorzaken. Zorg er dus voor dat je vogel niet in de buurt is wanneer je gaat gourmetten.

Je huisdier tijdens de jaarwisseling

Tot slot is de jaarwisseling ook een gelegenheid om bij stil te staan. Het vuurwerk dat dan wordt afgestoken is namelijk niet voor iedereen even fijn, zo ook niet voor onze huisdieren. Veel huisdieren hebben last van vuurwerkangst. Wat kan je hieraan doen:

  • Op tijd met een vuurwerktraining en/of medicatie beginnen
  • Je huisdier voorzien van massages: zo is je huisdier wat meer ontspannen
  • Laat je huisdier vooral niet alleen en houd hem of haar gezelschap tijdens de jaarwisseling
  • Probeer je hond af te leiden en zet bijvoorbeeld de televisie of radio aan en/of verwen je hond met wat lekkers
  • Zorg voor een beschutte plek, zo voelt je huisdier zich veilig

Kortom, geniet van de gezellige decembermaand, maar let er ook op dat je huisdier niet stiekem zit mee te snoepen en neem de nodige voorzorgsmaatregelen zodat je huisdier en jij rustig door de jaarwisseling komen! 

tips voor onze huisdieren in december

Bron: LICG