Herfsttips voor jou en je hond

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

De herfst is een prachtig, bijna magisch seizoen. Kastanjes, eikels, dennenappels maar ook allerlei gekleurde bladeren vallen uit de bomen op de grond. Het bos is dan ook een groot pretpark voor je hond! Echter, er zijn wel wat dingen waarop je moet letten wanneer je je hond in de herfstmaanden uitlaat. Wij geven je wat tips zodat je hond en jij zorgeloos van de herfst kunnen

Eikels

Dat er van alles uit de bomen valt, brengt gevaren mee voor onze nieuwsgierige viervoeters. In eikels zit looizuur (tannine), een giftige stof voor je hond. Een teveel aan tannine kan ertoe leiden dat je hond ziek wordt. Je hond kan last krijgen van buikpijn, diarree en braken. Een teveel aan de stof kan zelfs tot nierfalen leiden. Kortom, genoeg reden om je hond goed in de gaten te houden tijdens de herfstwandeling.

Kastanjes en dennenappels

Kastanjes en dennenappels zijn daarentegen niet giftig, maar kunnen wel tot verstoppingen leiden. Ook dit is oppassen, want verstoppingen kunnen uiteindelijk leiden tot een noodzakelijke operatie en dat wil je natuurlijk ook niet.

Paddenstoelen

Verder kunnen paddenstoelen giftig zijn. Het is lastig te zien welke giftig zijn en welke niet, maar neem het zekere voor het onzekere.

Teken

Je zal in de herfst er misschien minder snel aan denken, maar ook dan is het oppassen geblazen voor teken. Neem voor de zekerheid een tekentang mee en controleer je hond én jezelf op tekenbeten bij thuiskomst.

Lichaamstemperatuur

De herfst staat naast de mooie natuur natuurlijk ook bekend om het gure weer. Het wordt opeens wat frisser en er valt veel regen. Let erop dat je trouwe viervoeter op goede lichaamstemperatuur blijft tijdens jullie wandelingen deze herfstmaanden.

Val op

Nu de klok verzet is, wordt het nóg eerder donker en dat vraagt om voorzorgsmaatregelen als je de deur uitgaat met je hond. Lees in dit blog meer over hoe je veilig je hond uitlaat in het donker.

Kortom, ga lekker het bos in met je hond en geniet samen van dit prachtige seizoen, maar neem de nodige voorzorgsmaatregelen en houd een oogje in het zeil. Denk je toch dat je hond iets (giftigs) heeft opgegeten? Raadpleeg dan de dierenarts voor advies.

Herfsttips voor jou en je hond thomas