Zomertips voor jou en je kat 

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Zoals iedereen weet kunnen katten erg goed voor zichzelf zorgen. Buitenshuis leven ze een compleet eigen bestaan, ook in de zomer. Toch kun je je kat goed helpen door te zorgen voor een aantal simpele, maar ontzettend effectieve dingen. Met de volgende tips te gebruiken zorg je ervoor dat je kat ook in de zomer zielsgelukkig is!

Tip 1: Koele plekken
Katten voelen zelf heel snel aan of ze het warm hebben. Zodra dit het geval is gaan ze altijd op zoek naar een koele plek. Maar deze moeten ze wel kunnen vinden. Zorg dus dat als het buiten erg warm is, ze altijd naar binnen kunnen en toegang hebben tot een plek in huis waar het koel is. Dit is dan de perfecte plek voor je kat om af te koelen. Is deze plek toevallig jullie bank in de woonkamer en wil je liever niet dat er veel kattenharen op de bank blijven liggen. Lees dan onze blog met tips voor een schoon en fris huis!

Tip 2: Drinkwater
Als katten het warm hebben, krijgen ze automatisch meer behoefte aan het drinken van water. Zorg er daarom voor dat er meerdere plekken zijn waar de kat even wat kan drinken. Zet het water op koele plekken binnen en buiten in de schaduw. Dit zijn de plekken waar katten zich bevinden als ze het warm hebben. 

Tip 3: Rust
Als je ziet dat je kat op een koele plek ligt, bijvoorbeeld in de schaduw of onder het bed dan is dit een duidelijk signaal dat je kat het warm heeft. Laat je kat dan even met rust en ga geen spelletjes met ze spelen. Je merkt het ook snel genoeg als ze zijn afgekoeld, ze zullen dan weer tevoorschijn komen. 

Tip 4: Vochtige handdoeken
Het neerleggen van vochtige handdoeken schijnt erg goed te werken bij katten. Dit zien zij als een ultieme afkoelplek. Het werkt niet voor elke kat, omdat sommige katten niet zo van water houden. Je kan dit altijd uitproberen en je merkt het snel genoeg als je kat hier gebruikt van gaat maken. 

Tip 5: Je kat scheren? Geen goed idee!
Dat je katten zou moeten scheren in de zomer is een fabel. Je zou misschien denken dat hij het door de dikke vacht veel warmer heeft, maar dit is niet zo. De vacht heeft namelijk met zonnig en warm weer ook belangrijke functies, namelijk zorgen voor bescherming tegen de zon en het voorkomen van overhitting. Eigenlijk werkt de vacht dus als een soort parasol!

Tip 6: Houd je kat goed in de gaten
Merk je dat je kat zich vreemd gedraagt? Denk hierbij aan overgeven, gedragsveranderingen of verandering van de ontlasting? Twijfel dan niet en ga even langs bij de dierenarts. Het kan namelijk zijn dat je kat is uitgedroogd of ernstig verbrand is.

Heb jij nog aanvullende tips voor het verzorgen van je kat in de zomer? Laat het ons weten in de comments!