5 Tips voor een schoon en fris huis met huisdieren

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Als huisdierenliefhebber kom je waarschijnlijk graag thuis in een huis waar je huisdier vol enthousiasme op je zit te wachten. Je huisdier geeft je een geliefd gevoel, ze maken je aan het lachen en komen lekker bij je op de bank liggen. Maar een huisdier brengt ook minder leuke dingen met zich mee. Bijvoorbeeld het achterlaten van haren op de bank. Of het meebrengen van niet zulke lekkere geurtjes. Het is belangrijk voor de hygiëne van de bewoners en huisdieren om het huis schoon en fris te houden. Daarom geven wij je in deze blog 5 tips!

Tip 1: Ruim alle dierenspullen zo veel mogelijk op
Dierenspeeltjes, halsbanden, riempjes en nog veel meer accessoires. Een huishouden met huisdieren ligt er vaak vol mee. Je huisdier laat haren en geurtjes achter in deze spullen. Probeer daarom je spullen zo veel mogelijk op te ruimen op een afsluitbare plek, zoals een doos of mand met deksel. Hang de riem en halsband van je hond niet aan de kapstok, hierdoor gaan de geurtjes en haren die hieraan vast zitten in de jassen zitten. 

Heb je kinderen? Houd dan al het speelgoed van je kids en huisdieren goed gescheiden om het zo goed hygiënisch te houden. 

Tip 2: Verfris de geur in huis
Hoe goed je ook schoonmaakt, de geur van je huisdier zal altijd in de lucht blijven hangen. Deze geur is herkenbaar, maar lang niet altijd even lekker. Maak daarom gebruik van geurstokjes of geurkaarsen. Besteed genoeg tijd aan het vinden van de juiste geur, omdat het een geur is die je constant gaat ruiken in huis. Je kan er ook voor kiezen om te variëren in geurtjes. Hierdoor blijven ze meer opvallen en is de frisse geur sneller merkbaar. En zeg nou zelf, het is altijd leuk om lekkere geurtjes uit te zoeken! 

Tip 3: Ventileren
Ventileer je huis goed. Een effectieve manier van ventileren is ramen en deuren recht tegenover elkaar open te zetten. Dit doe je door ramen of deuren aan de voor-en achterkant van het huis open te zetten. Dit zorgt voor tocht, waardoor er op een krachtige manier veel wind door je huis komt. Hopelijk neemt deze wind de niet zo lekkere geurtjes met zich mee. Het is belangrijk om je deuren goed open te houden met deurstoppers om klapperende deuren te voorkomen. 

Tip 4: Schoonmaken na het uitlaten
Deze tip is vooral geschikt voor hondeneigenaren. Zorg ervoor dat er een oude handdoek bij de deur ligt. Met de handdoek kan je de pootjes en andere vies geworden plekjes van je hond schoonmaken. Hierdoor hoef je tijdens het uitlaten geen rekening meer te houden met een hond die zich vies maakt, wat natuurlijk hartstikke leuk is voor jou en je viervoeter! 

Tip 5: Een speciale dierenharen stofzuiger
Bovenstaande tips zullen zeker helpen, maar de problemen niet volledig oplossen. Bovendien blijft het veel werk. Wil jij het jezelf echt makkelijker maken? Thomas Stofzuigers heeft speciaal ontwikkelde stofzuigers voor het verwijderen van dierenharen, het verwijderen van nare vlekken èn het 100% verfrissen van de geur in huis. Dankzij de speciale technologie zijn de stofzuigers uitermate geschikt voor huisdiereigenaren en gezinnen die in een handomdraai een fris huis willen. Neem een kijkje bij onze speciale dierenharenstofzuigers.