5 musthaves voor de zomervakantie met je hond.

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

5 musthaves voor de zomervakantie met je hond.

 

Goed voorbereid de zomer in, dit zijn 5 musthaves voor jou en je hond.

  1. Opvouwbare drinkbak
  2. Bench, hondenrek of hondengordel
  3. Een reistas
  4. Koelmiddelen 
  5. Teken verwijder set

1. Opvouwbare drinkbak

Als je op reis gaat met jouw hond moet je rekening houden met wat extra bagage. Een van de dingen die je speciaal voor je hond moet meenemen is een drinkbak voor onderweg en voor op de slaapplek. Gelukkig zijn er drinkbakken te koop die je makkelijk in of aan je rugtas kunt meenemen. Zo zijn er opvouwbare te koop die gemakkelijk mee kunnen in je tas en zo weinig ruimte en gewicht innemen in de auto of je backpack. Twee goede alternatieven voor het meenemen van een grote bak of je hond uit je hand laten drinken zijn: Beco Pets Travel Bowl en de Ruffwear Trail Runner Bowl 

 

2. Bench, hondenrek of hondengordel

Wie in het Verenigd Koninkrijk of Duitsland een hond meeneemt op autovakantie is verplicht om de hond op een veilige manier te vervoeren. Dit houdt in dat het meenemen van een bench, hondenrek of hondengordel verplicht is. Daarnaast willen we natuurlijk sowieso dat ons huisdier net als wij zelf veilig op de plaats van bestemming komt of dit nou verplicht is of niet.

3. Een reistas 

Geen losse tassen, zakken met brokken, speeltjes of andere spullen van je hond verspreid door de auto of tijdens je vakantie. Je hebt alles in één tas bij de hand. Geen zand of haren meer in je eigen rugzak, jouw tussendoortje, of lunchpakket zijn veilig! Merken zoalsMister Mill ontwerpen hele handige reistassen speciaal voor alle spullen van jouw viervoeter. 

4. Afkoel middelen

In onze blog “Hoe houd je je huisdier koel in de zomer?” hebben we het gehad over de middelen om je huisdier koel te houden, dit is tijdens de zomer natuurlijk ontzettend belangrijk. Gelukkig hebben mensen niet alleen een warmtedeken ontwikkeld, ook de koelmat bestaat! Je kan vast en zeker raden waar die voor dient. Zo’n koelmat is geschikt voor elk huisdier en ideaal voor in huis of in de tuin. Daarnaast zijn er ook nog koelhalsbanden te vinden, zeer praktisch om koel te blijven tijdens het wandelen.

 

5. Teek verwijder set

Ieder huisdier heeft kans op het oplopen van teken zodra ze buiten komen. Met een tang, pincet en klemmen kun je veilig en gemakkelijk een teek verwijderen van jouw huisdier. In Nederland kan een teek de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken overbrengen. Dus zeker als je zomerse wandelingen gaat maken is het verstandig je hond te controleren op teken.