Hoe houd je je huisdier koel in de zomer?

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Hoe houd je je huisdier koel in de zomer?

 

Je huisdier koel houden in de zomer, terwijl de temperaturen in Nederland alsmaar meer op het zonnige Zuiden beginnen te lijken? Lastig. De warmte is natuurlijk zeer fijn als je een terrasje wilt doen, maar je viervoeter draagt een dikke vacht bij zich waardoor het hem wel eens benauwd kan worden.

 

Als je merkt dat je huisdier wat sneller begint te ademhalen, slomer of luier wordt dan heeft je maatje moeite met de warmte. Er zijn een heleboel signalen waaraan je kan zien of je huisdier worstelt met de hitte.

De airco aanzetten, een verfrissend drankje nemen, de parasol openklappen, wij kunnen een heleboel oplossingen bedenken als het ons een tikkeltje te warm wordt, maar hoe zit het met je trouwe viervoeter?

Lees snel verder voor de beste tips om je huisdier te beschermen tegen zomerse temperaturen.

Afkoel middelen

Gelukkig hebben mensen niet alleen het warmtedeken ontwikkeld, ook de koelmat bestaat! Je kan vast en zeker raden waar die voor dient. Zo’n koelmat is geschikt voor elk huisdier en ideaal voor in huis of in de tuin. Daarnaast zijn er ook nog koelhalsbanden te vinden, zeer praktisch om koel te blijven tijdens het wandelen.

 

Genoeg drinken

Net zoals mensen, verliezen huisdieren ook vocht door het zweten. Hierdoor is het belangrijk om genoeg te drinken, wat tegelijk ook zorgt voor een snelle afkoeling in het lichaam.

 

Bekijk hier even hoeveel water je huisdier zou moeten drinken in het zonnetje! : hond of kat.

Schaduw opzoeken

Waar wij als mensen snel geneigd zijn om de schaduw op te zoeken, zijn honden en katten zich hier niet zo vaak bewust van. Zorg daarom dat er een toegankelijk plekje schaduw is voor je kleinste familielid. Ook als je de deur uit gaat, bijvoorbeeld naar het strand, is het fijn om een plekje uit te zon te zoeken/maken.

 

Blijf opletten

Naast het feit dat er meerdere manieren zijn om je maatje een beetje te helpen, is het natuurlijk van belang dat je er een oogje op houdt. Zoals eerder genoemd, zijn er meerdere signalen waaraan je merkt dat je viervoeter het moeilijk heeft met de temperaturen. Houd deze symptomen in de gaten en dan zal het vast en zeker goed gaan met je trouwe viervoeter.