5 tips voor een schitterende kerst met je huisdier

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Een mooie kerstboom, het lekkerste eten, de mooiste kleding en het samen zijn met vrienden en familie: met Kerstmis staat genieten centraal. En dan is het natuurlijk wel zo leuk om je huisdier ook lekker te verwennen. Er zijn veel mogelijkheden om je lieve viervoeter nóg meer te verwennen dan normaal. Daarom geven we je vijf tips om jouw lieve huisdier eens goed in de watten te leggen tijdens de feestdagen.

Tip 1: Neem de tijd om hem of haar fris, schoon en vol glans te laten verschijnen

Waar jij het als baasje heerlijk vindt om jezelf en je huis klaar te maken voor Kerstmis, moet je huisdier natuurlijk ook op zijn best verschijnen deze dagen. Een goede verzorging voor de katten- of hondenvacht is de ultieme manier van verwennerij. Een bezoekje aan een trimsalon of zelf een heerlijke vachtverzorging geven vinden veel huisdieren dan ook heerlijk! Sommige dieren zijn ijdel. Naast het wassen en borstelen zijn een pedicure en massage en erg ontspannend. Jij weet als baasje het beste wat jouw huisdier lekker vindt, dus verwen hem of haar goed.

Tip 2: Klaar om te stralen

Je huisdier voorzien van de juiste kerstaccessoires maakt Kerstmis echt compleet: Kies bijvoorbeeld voor een schitterend kersthalsbandje of een speciale kerststropdas of kerststrik. Zo verlies jij je huisdier zeker niet uit het oog en zijn jullie helemaal klaar om de show te stelen. Natuurlijk wel alleen wanneer jouw huisdier het niet vervelend vindt om iets te dragen.

Tip 3: Leg voor hem of haar een cadeautje onder de kerstboom

Huisdieren houden ook van cadeautjes en verrassingen. Een lekker (hond- of katvriendelijk) luchtje of lotion, een puzzel en een luxe voerbak: je hebt nu écht een goede reden om je huisdier in de watten te leggen. Katten vinden kattenspeeltjes leuk, deze zijn er ook in speciale kerst-edities. Mocht je zelf ergens anders gaan dineren en moet je huisdier alleen thuis blijven? Verwen ‘m dan met leuke speeltjes tegen de verveling. Zo vermaakt je huisdier zich ook wanneer jij niet thuis bent. Heeft je huisdier juist wat last van stress door de veranderingen in huis? Dan zijn wellicht anti-stress producten een goed cadeau om onder de kerstboom te leggen.

Tip 4: Verwen je huisdier met een heerlijk kerstdiner

Huisdieren houden ook van lekker eten. Bak zelf kerstkoekjes of geef kauwbotjes cadeau aan je hond. Katten maak je juist blij met vis: trek een blikje tonijn open en maak hier een mooi tartaartje van. Zo komt je hond ook in de kerststemming en zal hij zijn eigen snoepjes opsmikkelen. Zo kan jij lekker genieten van je eigen kerstdiner en voel je huisdier aan dat hij niet wordt vergeten tijdens de feestdagen. Let wel op dat je je huisdier niet té erg verwent, ook kan hij of zij last krijgen van buikpijn door te veel eten.

Tip 5: Ga er samen op uit

Ga samen lekker naar buiten voor een mooie kerstwandeling en kies een leuke route uit met een losloopgebied voor jouw hond zodat hij zelf lekker kan spelen. Eerlijk is eerlijk, de kilo’s vliegen er aan deze feestdagen dus het is ook goed voor jou om een frisse neus te halen en een mooie wandeling te maken.

MERRY & HAIRY CHRISTMAS!