Warm weer en je hond

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

De zon en de hitte brengen risico’s met zich voor je hond. Waar moet je op letten tijdens de warme zomerdagen? We zetten een aantal punten voor je op een rij.

Honden en oververhitting

Honden kunnen niet transpireren zoals mensen. Ze hebben namelijk vrijwel geen zweetklieren. Honden kunnen hun warmte hierdoor alleen kwijt via hun voetzolen en door te hijgen. Dit kan er in de zomer voor zorgen dat ze sneller oververhit raken. Dit herken je onder andere aan snel hijgen, kwijlen of braken.

Je kunt oververhitting voorkomen door je hond niet direct in de zon te laten en korte wandelingen te maken in de schaduw. Houd je hond van zwemmen? Zoek dan een plas op waar je hond verkoeling kan zoeken. Houd wel rekening met dat je hond niet overal mag zwemmen. Handig om daarom van te voren te checken waar dit wel of niet mag.

Voorzichtig in de auto

In de auto kan de temperatuur flink oplopen. Laat daarom je hond nooit alleen achter in de auto, ook niet met het raam open of in de schaduw. Zorg dat tijdens het autorijden de airco of ventilatie aanstaat of zorg voor een verkoelende mat om oververhitting te voorkomen.

Pas op voor het hete asfalt

Asfalt en steen krijgen in de zomer een veel hogere temperatuur omdat ze warmte vasthouden. Een warme grond kunnen blaren en brandwonden aan de voetzooltjes van je hond veroorzaken. Dit kan ontzettend pijnlijk zijn. Je kunt je hond wel laten lopen op schaduwrijke plekken maar het is beter om de buitenlucht tussen twaalf en zes uur te vermijden. Laat jouw trouwe viervoeter liever in de ochtend of in de avond wat langer uit.

Zorg voor voldoende verkoeling

Honden kunnen hun warmte kwijtraken via hun voetzooltjes. Daarom kun je in de zomer prima een ondiep badje neerzetten in je tuin of op het balkon. Hierin kan jouw hond lekker rondlopen of zitten om zo af te koelen. Hetzelfde geldt voor een natgemaakte handdoek.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat je hond voldoende drinkwater heeft dat op een koele en schaduwrijke plek staat. Neem ook voldoende water mee wanneer je met je hond op pad gaat!

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten via Facebook.